عطر

ساخت عطر : پروسه تولید عطر به چه صورت است

فرایند تولید عطر

ساخت عطر : آیا تا به حال در مورد فرآیند و پروسه تولید عطر فکر کرده اید ؟

مقدمه

عطر بخشی ضروری از زندگی روزمره بسیاری از افراد را تشکیل میدهد. عطرها چه برای بیان رایحه عطر یا صرفاً سلیقه و شخصیت شما، قدرت برانگیختن احساسات و خاطرات را دارند. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که عطر چگونه تولید می شود؟ فرآیند ساخت عطر شامل ترکیبی از هنر و علم است و موضوعی جذاب برای هر علاقه مند به دنیای عطرسازی است. در این مقاله به بررسی تکنیک ها و مواد مختلف مورد استفاده در تولید عطر و همچنین تاریخچه و اهمیت فرهنگی این هنر محبوب خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا در دنیای عطرسازی غرق شوید و رازهای عطرسازی را کشف کنید.

فرایند ساخت عطرها

عطر قرن هاست که استفاده می شود

از زمان های قدیم، انسان ها از رایحه های طبیعت برای تولید عطر و ادکلن خوشبو استفاده می کردند . در زمان حاضر، انسان‌ها به طور روزانه از انواع محصولات خوشبو همچون صابون، لوسیون، شمع‌ها، محصولات تمیز کننده و البته عطرهای شخصی استفاده می‌کنند. این محصولات به قدری رایج هستند که به راحتی می توان فراموش کرد که این عطرها نیز اغلب باید از طریق استخراج ساخته و تهیه می شدند. برای اینکه توضیحات بهتری در مورد نحوه ساخت عطر به شما ارائه بدهیم، ابتدا فرآیندهای استفاده شده در طول تاریخ را توضیح خواهیم داد. ما همچنین در مورد تولید عطر مدرن صحبت خواهیم کرد. ممکن است تعجب کنید که چقدر برای ساخت عطر مورد علاقه شما کار می شود.

مقاله پیشنهادی  آلدهیدها و عطر سازی : از تعریف تا تاریخچه و 11 تا از متداول ترین آلدهیدهای در عطرسازی  

عطر در دوران باستان

در دوره‌های باستانی، عطرسازان توانایی تولید رایحه های مصنوعی را نداشتند. همه عطرها به یک شکل تهیه و ساخته می شدند.تمدن‌های باستانی به مدت هزاران سال از روش‌ها و مواد طبیعی برای استخراج روغن‌های عطری استفاده می‌کردند. یکی از اولین روش‌های استفاده شده، فرایند خیساندن (enfleurage) بود که شامل قرار دادن گل‌ها یا مواد آلی در پایه چربی یا روغن بود تا بوی مطلوب استخراج شود.

مصریان نیز از این روش استفاده می‌کردند و در قرن هجدهم، عطرسازان فرانسوی نیز این روش را به کار گرفتند. روش دیگری که توسط تمدن های اولیه استفاده می شد تقطیر بود که شامل حرارت دادن مواد گیاهی و جمع آوری بخار معطر تولید شده است. این روش توسط شیمیدان ایرانی ابن سینا در قرن دهم ابداع شد و امروزه نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این روش‌ها، تمدن‌های اولیه نیز شروع به جمع‌آوری روغن‌های طبیعی حیوانی مانند مشک، عنبر برای ساخت عطر کردند. این مواد از حیوانات مختلف به دست می‌آمدند و به خاطر رایحه‌ها و خواص بی‌نظیرشان ارزشمند بودند. به طور کلی میتوان گفت، تمدن های اولیه برای استخراج روغن های عطر به مواد و تکنیک های طبیعی متکی بودند و روش های آنها راه را برای شیوه های مدرن عطرسازی هموار کرد.

استخراج اسانس از مواد طبیعی

استخراج اسانس از مواد طبیعی

فرآیند تولید عطر

ساخت عطر شامل جمع آوری مواد، استخراج روغن (با استفاده از فرآیندهایی مانند استخراج با حلال)، ترکیب، پیری و کنترل کیفیت است. تقریباً مانند یک شراب خوب، کار و زمان زیادی صرف تولید یک عطر می شود. نکته جالب توجه این است که بسیاری از روش های مربوط به دوران باستان، امروزه توسط برندهای محبوب عطر استفاده می شود.البته، تکنیک‌ها و ترکیبات توسط دانشمندان و دیگر متخصصان تنظیم و تکمیل شده‌اند، اما برخی از روش‌ها بسیار شبیه به نسخه‌های اولیه خود هستند.

مواد مورد استفاده در تولید عطر

بسیاری از عطرها با استخراج روغن معطر از مواد طبیعی ساخته می شوند. این مواد می تواند شامل گیاهان، میوه ها، چوب ها و حتی ترشحات حیوانات مختلف باشد. در فرآیند تولید عطر، منابع دیگری مانند الکل، زغال سنگ، قطران و مواد پتروشیمی را می توان برای تولید روغن عطر استفاده کرد. برای رایحه‌هایی که در طبیعت وجود ندارند یا روغن مایع حاصل از آن‌ها تولید نمی‌شود، از مواد شیمیایی مصنوعی برای تقلید رایحه استفاده می شود. جالب است بدانید بسیاری از عطرهای محبوب در این دسته قرار می گیرند، بنابراین احتمالاً عطر مورد علاقه شما حداقل از برخی رایحه های مصنوعی استفاده می کند.

مواد طبیعی رایج در ساخت عطر

  • گلبرگ گل رز
  • درخت مرمرکی
  • صمغ کندر
  • یاسمن
  • خزه بلوط
  • چوب صندل
  • وانیل
  • بالنگ

مواد مصنوعی رایج در فرایند تولید عطر

  • آلیفاتیک آلدهید (Aliphatic aldehydes)
  • کالون (Calone)
  • ایزو ای سوپر (Iso E Super)
  • عنبر مصنوعی
  • هدیون (Hedione)
  • ایندول (Indole)
  • مُشک مصنوعی
  • موگه مصنوعی (Lily of the Valley)

<yoastmark class=

فرایند استخراج عطر

مواد طبیعی باید روغن آنها استخراج شود تا عطر یا ادکلن ایجاد شود. استخراج اسانس را می توان به روش های مختلفی انجام داد: روغن ها را می توان از طریق استخراج با حلال، تقطیر با بخار، بیان، پرکردن (فرآیندی که روغن ها را فشرده می کند) یا خیساندن به دست آورد. برخی از روش‌های مختلف استخراج عطر، چه باستانی و چه مدرن شامل:

  • استخراج با حلال
  • تقطیر بخار
  • فشردن
  • جذب کردن
  • خیساندن

تست و ارزیابی کیفت

پس از تولید، عطرها توسط تسترها و کارشناسان برای بررسی رایحه و قابلیت پخش و پایداری آن تست می‌شوند. درواقع کنترل کیفیت یک جنبه حیاتی در فرایند تولید عطر است. این مرحله تضمین می‌کند که عطر تمام شده حاوی محصولات مضر یا نامطلوب نیست. ازاین‌رو کنترل کیفیت، می‌تواند تولید برخی از عطرها را محدود یا به‌طورکلی ممنوع کند. این فرایند به برندهایی که عطرهای باکیفیت و سالم تولید می‌کنند اعتبار بخشیده و سلامت مصرف‌کنندگان را تضمین می‌کند. در نهایت عطر پس از کنترل کیفیت به بازار عرضه می‌شود.اگر شما هم به دنبال عطری خاص و منحصر به فرد برای خود یا برای هدیه هستید. به فروشگاه اینترنتی عطر و ادکلن پرفیموس سر بزنید.

کنترل کیفیت در تولید عطر

کنترل کیفیت در تولید عطر

سخن پایانی درمورد تولید عطر

دلایل بی‌شماری وجود دارد که چرا مردم از عطر استفاده می‌کنند. برای برخی، حس عزت‌نفس را در آنها تقویت می‌کند و باعث داشتن احساس خوب به فرد می‌دهد. همچنین برای دیگران، نشان فردیت و امضای شخصی است که آنها را از دیگران متمایز می‌کند. همان‌طور که در مطالب فوق عنوان کردیم، ساخت عطرها یک فرایند هنرمندانه و دقیق است که نیازمند مراحل پیچیده‌ای از انتخاب مواد اولیه تا فرایند تولید و ارزیابی است. امروزه عطرها به طور فزاینده‌ای با استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی ساخته می‌شوند. اغلب، رایحه‌هایی که به طور طبیعی وجود دارند، به‌ جای استخراج، به‌صورت مصنوعی تولید می‌شوند. این روش اجازه می‌دهد تا هزینه تولید عطر کاهش و دردسترس‌بودن آن برای عموم افزایش یابد. در این مقاله، ما به بررسی این فرایند پرداختیم و درک بهتری از علم عطرسازی به دست آوردیم.

3 نظر در “ساخت عطر : پروسه تولید عطر به چه صورت است

  1. زهرا گفت:

    ممنون از اطلاعات کاملی که نوشتید بسیار مفید بود

  2. مبینا گفت:

    سلام خسته نباشید، غلظت عطر به چه معناست ؟ از کجا بفهمیم عطرمون چه غلظتی داره؟

    1. تیم محتوای پرفیموس گفت:

      سلام دوست عزیز، عطر ها براساس غلظت به Parfum ،Eau de Parfum (EDP)، Eau de Cologne (EDC) و Eau de Toilette (EDT) طبقه بندی میشوند. این کلمات بر روی شیشه عطر به معنای تفاوت غلظت روغن معطر موجود در آنها است. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *