عطر

خستگی بویایی چیست؟

خستگی بویایی

خستگی بویایی

به طور میانگین انسان قادر به درک میلیون‌ها بوی مختلف است که هرکدام به نوعی بر احساسات او تأثیر می‌گذارد؛ ساده‌ترین مثال آن که برای همه ملموس و قابل‌ درک است. تجربه برانگیخته‌ شدن حس گرسنگی با استشمام بوی یک غذای خاص است. در واقع حس بویایی باقدرت بی‌نظیری که دارد می‌تواند روی رفتار احساسی و حتی اجتماعی افراد، تأثیر ویژه‌ای بگذارد. به همین سبب میزان تأثیری که هر رایحه بر روح و روان شما و اطرافیانتان می‌گذارد، بیش‌ از پیش مهم می‌شود.

قطعاً شما هم مدتی پس از استفاده از عطر محبوبتان که برای انتخاب آن وقت بسیاری گذاشتید تا از میزان کیفیت و ماندگاری آن مطمئن شوید، با این چالش مواجه می‌شوید که دیگر ماندگاری سابق را نداشته و مثل روز اول با پخش بوی عالی آن، به آرامش و حس خوب دعوت نمی‌شوید.

ما در مجموعه عطر پرفیموس، به عنوان یکی از فروشگاه‌های معتبر عطر و ادکلن ایران، تلاش کرده‌ایم با ارائه برخی اطلاعات، به سؤالات متداول شما در خصوص این چالش مهم، پاسخی درست بدهیم.

مقاله پیشنهادی  بادی میست چه تفاوتی با بادی اسپلش دارد؟

سوالات متداول شما

بروز این مشکل و عدم آگاهی از علت آن، معمولاً سؤالاتی را به دنبال دارد که برای درک بهتر این موضوع، در این قسمت آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

  • چرا پس از مدتی، ماندگاری و پخش بوی عطر کم می‌شود؟
  • چرا فقط در همان ابتدای اسپری‌کردن رایحه عطر را متوجه می‌شویم؟
  • آیا حس بویایی خود را از دست داده‌ام که اطرافیان متوجه بوی عطر من می‌شوند؛ اما خودم خیر؟
  • آیا عطر انقضا دارد و بعد بروز این مشکل، باید دوباره تهیه شود؟
مقاله پیشنهادی  عطر بهاری مردانه : معرفی 10 تا از عطرهای بهاری مردانه با پخش بوی بالا

نکته‌ای که در پس تمامی این سؤالات نهفته شده، این است که این مشکل هیچ ربطی به میزان ماندگاری و پخش بوی عطر شما ندارد. همان‌طور که دلیلی قاطع برای تأیید ازدست‌دادن حس بویایی شما نیست. درواقع این مسئله زمانی اتفاق می‌افتد که شما دچار پدیده “خستگی بویایی” می‌شوید؛ به همین جهت برای درک بهتر این موضوع، باید با خستگی بویایی و دلایل رخ‌دادن آن بیشتر آشنا شوید. در ادامه به‌صورت مفصل در این مورد صحبت کرده و بهترین راهکارها برای رفع خستگی بویایی ارائه داده می‌شود.

 

تکنیک‌های بازیابی حس بویایی

تکنیک‌های بازیابی حس بویایی

 

خستگی بویایی

در طول شبانه‌روز با رایحه‌های مختلفی سروکار داریم که گیرنده‌های بینی با دریافت و ارسال آن به مغز و در پی آن، تحلیل و بررسی‌ای که درون مغز صورت می‌گیرد، سیگنا‌ل‌های متفاوتی در رفتار و احساسات شما بروز خواهد داد. به‌ طور مثال شما همیشه بوی آتش و دود را حس می‌کنید. چرا که در همان ابتدای استشمام این بو، آلارم خطر در مغزتان فعال می‌شود. در واقع در دسته بوهای خطرناک شناخته شده و بینی شما همواره نسبت به دریافت این بو حساسیت ویژه‌ای نشان می‌دهد.

در مقابل، برخی رایحه‌ها، همچون رایحه عطری که باب میل شماست و باعث آرامش درونی شما می‌شود. پس از استفاده مکرر، در مغز شما به عنوان یک بوی بی‌خطر و آشنا شناخته شده و چندی بعد میزان حساسیت بویایی شما نسبت به این رایحه کاهش می‌یابد و مغز اجازه می‌دهد تنها متوجه بوهای جدید شوید. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که دچار خستگی بویایی یا به نوعی سازگاری بویایی شده باشید.

در این بازه زمانی، شما برخی بوهایی که مکرراً در طول شبانه‌روز استشمام می‌کردید، همچون بوی بعضی اشیای خانه، بوی گل‌های محبوب اتاقتان و رایحه عطر ثابت خود را دیگر حس نمی‌کنید؛ درصورتی‌که اطرافیان شما نسبت به دریافت این بوها کاملاً توانا هستند؛ از همین رو می‌توان فهمید که ماندگاری عطر شما در گذر زمان کاهش نیافته؛ بلکه شما دچار خستگی بویایی شده‌اید و برای دوباره حس‌کردن آن نیازمند راه‌حل هستید.

برای رفع خستگی بویایی چه کنیم؟

خستگی بویایی ممکن است دغدغه بسیاری از افراد در جامعه باشد که موضعی بسیار اذیتت کننده است. برای ازبین‌ بردن این خستگی و سازگاری بویایی می‌توان از چند روش استفاده کرد. در این قسمت به بررسی هرکدام پرداخته‌ایم:

استفاده از عطر‌های متنوع در موقعیت‌های مختلف

اگر تاکنون عطری ثابت برای خود انتخاب نکرده‌اید. پیشنهاد ما به شما این است که به هنگام انتخاب عطر و ادکلن، متناسب با روحیاتی که دارید. چند نمونه انتخاب کنید تا در موقعیت‌های مختلف از آن‌ها استفاده کنید و دچار این خستگی بویایی نشوید. چرا که با ایجاد تنوع در رایحه‌هایی که در طول شبانه‌روز اسپری می‌کنید، از عادت‌کردن بینی و مغز به آن جلوگیری می‌کنید و کمتر دچار خستگی بویایی می‌شوید.

رفع خستگی بویای

رفع خستگی بویای

اسپری‌کردن عطر به نقاط خاص لباس و بدن

نقاط نبض دار بدن، با گرمایی که ایجاد می‌کنند، به افزایش پخش بوی عطر کمک ویژه‌ای می‌کنند و بهتر می‌توانید متوجه رایحه‌های موجود در عطر شوید. اما توجه داشته باشید که این موضوع در میزان ماندگاری عطرتان تأثیری ندارد و تنها به پخش بو قدرت می‌بخشد.

اسپری‌کردن عطر به نقاط مشخصی از لباس، همچون مچ آستین و یقه، به شما این فرصت را می‌دهد. که هرگاه متوجه رایحه عطر خود نشدید، با بوکردن آن قسمت، ماندگاری عطر را چک کنید.

تکنیک‌های بازیابی حس بویایی

تکنیک‌هایی جهت پاک‌کردن حافظه بویایی یا به نوعی بازیابی آن وجود دارد که برخی طراحان عطر و ادکلن، از آن‌ها استفاده می‌کنند. به‌گونه‌ای که پس از استفاده از این تکنیک‌ها، دوباره قادر به دریافت و حس برخی رایحه‌هایی که در دوران خستگی بویایی متوجه آن‌ها نمی‌شدید، خواهید بود.

یکی از رایج‌ترین این تکنیک‌ها، استشمام بوی دانه قهوه است. به‌گونه‌ای که با بوکردن این دانه‌ها، حافظه بویایی شما پاک شده و می‌توانید رایحه‌های محیط اطرافتان را به‌خوبی حس و دریافت کنید. این تکنیک در تمامی فروشگاه‌های عطر و ادکلن نیز به کار می‌رود.

چرا که با قرارگیری در محیطی که تنوع رایحه در آن بسیار است. به زودی احساس خستگی بویایی خواهید کرد و دیگر نمی توانید عطرهای دیگر را امتحان کنید. به همین جهت با قراردادن یک ظرف کوچک دانه قهوه، قبل از هر تست عطر، حافظه بویایی شما را پاک می‌کنند تا به طور واضح متوجه رایحه عطرهای مختلف شوید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

سخن پایانی در مورد خستگی بویایی

باتوجه‌به رایحه‌های متنوعی که در طول شبانه‌روز حس می‌کنیم. بسیار بدیهی است که پس از مدتی به آن‌ها عادت کرده و مغز ما در دریافت آن‌ها بی‌تفاوت عمل کند. چرا که پس از چندین بار دریافت و پردازش، آن را به عنوان بویی آشنا و بی‌خطر شمرده و حساسیت بویایی را کاهش می‌دهد.

همان‌طور که اشاره کردیم خستگی بویایی به‌ واسطه علل مختلفی همچون قرارگیری در محیط‌هایی با بوهای بسیار زیاد یا استشمام مکرر برخی بوها، رخ‌داده و حساسیت بویایی را تا حدی کاهش می‌دهد که برخلاف اطرافیانتان دیگر قادر به احساس این رایحه‎‌ها نخواهید بود.

به همین جهت سعی کردیم در راستای درک این موضوع و را‌ه‌حل‌های کاربردی جهت رفع این مشکل، اطلاعاتی مفید در اختیارتان قرار دهیم تا دیگر با حدسیاتی منفی همچون کاهش کیفیت و ماندگاری عطر محبوبتان مواجه نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *